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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  03/10/2011
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  STELLA, S. P.; FERRAREZI, A. C.; SANTOS, K. M. O. dos; MONTEIRO, M.
Afiliação:  Suzana P. Stella, UNESP, Araraquara, SP.; Alessandra C. Ferrarezi, UNESP, Araraquara, SP; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC; Magali Monteiro, UNESP, Araraquara, SP.
Título:  Antioxidant activity of commercial ready-to-drink Orange juice and nectar.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 76, n. 3, p. 392-397, 2011.
DOI:  doi: 10.1111/j.1750-3841.2011.02055.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Total antioxidant activity (TAA), total phenolic compounds (TPC), and physicochemical characteristics of ready-to-drink orange juice and nectar from the most consumed brands available in Brazil were evaluated. TPC ranged from 18.7 to 54.2 mg of gallic acid/100 mL, and TAA varied from 57.88 to 349.32 ?mol TEAC/100 mL ready-to-drink orange juice and nectar. The ascorbic acid content was the only physicochemical parameter that showed strong variation among packages and brands. Correlation of TPC with TAA showed that the higher the level of TPC the higher the TAA. Correlation of ascorbic acid content with TAA is higher for ready-to-drink orange juice than nectar. The same was found for the correlation of ascorbic acid content with TPC. The results con?rm the contribution of the TPC to TAA.
Palavras-Chave:  ABTS; Ácido ascórbico; Suco pronto para beber.
Thesagro:  Antioxidante; Composto fenolico; Suco de fruta; Suco de laranja; Tecnologia de alimento.
Thesaurus Nal:  Antioxidant activity; Ascorbic acid; Orange juice.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC24644 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  26/02/2013
Data da última atualização:  26/02/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CHIARI, L.; JANK, L.
Afiliação:  LUCIMARA CHIARI, CNPGC; LIANA JANK, CNPGC.
Título:  Gene discovery by functional genomics approaches in forage plants.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: JORNADAS LATINOAMERICANAS DE RECURSOS GENÉTICOS, MEJORAMIENTO Y BIOTECNOLOGÍA DE ESPECIES FORRAJERAS, 2012, Buenos Aires. [Anales...]. Junin : Universidad Nacional del Noroeste de la Provincia de Buenos Aires. UNNOBA, 2012.
Páginas:  p.42-47
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The knowledge about the nature and content of genetic information, as well as the available technologies for DNA high-throughput sequencing (Next Generation Sequence - NGS) evolved rapidly in the last two decades. This enabled the accumulation of a large quantity of information about the nucleotide sequences of various genomes (microorganisms, plants and animals) and much of this information is available in public data banks. However, the data obtained in the sequencing projects did not contribute as expected to the understanding of the role of the genes in the function of the organisms, since the genome is a virtually static element, whereas its products, messenger RNAs and proteins, have a dynamic character which is characterized by continuous changes in response to internal and external stimuli (Greenbaum et al., 2001). In this context, the Functional Genomics emerged with the objective of knowing the individual functions of the genes and its products, RNAs (transcriptome) and proteins (proteome). This new area of research uses analytical techniques that allow to evaluate the patterns of genic and proteic expressions in cells and tissues, a basic prerequisite to understand how these macromolecules interact dynamically to produce complex organisms which are able to adapt to environmental influences and to specific metabolic-physiological situations. The results of research in Functional Genomics, especially those involving genetically different individuals or those subject... Mostrar Tudo
Thesagro:  Melhoramento Genético Vegetal; Pastagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC15212 - 1UPCAA - DD
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